Mørke tanker

Photo 25.01.13 01 28 21
Opplever du mørke tanker og selvmordstanker som følge av posttraumatiskstress, depresjon eller på annen måte sliter psykisk etter voldtekt?

Som mann eller gutt som har opplevd et overgrep eller en voldtekt, kan det være ekstra vanskelig å oppsøke hjelp. Man tror kanskje at som mann skal man ikke være syk, menn skal ikke gråte og skal være menn med stor M.

Sannheten er at vi har like mye følelser.
Det kan være mye skam forbundet med det å blit voldtatt av en kvinne eller en mann. Det kan kanskje oftere være ekstra belastende om overgrepet er gjort av en mann. Følelsen av å være skitten, brukt, og tanker/spørsmål rundt homofili.Dette er tanker som rammer følelslivet kraftig og setter deg ute av stand til å fungere som andre. Fortrengelse er ikke veien å gå.

Et overgrep eller en voldtekt er ikke sex. Sex skal oppleves som en god ting. Når det føles feil eller gjøres mot din vilje, sovende, neddopet eller på en annen måte er galt for deg, er det et overgrep. Om en mann har forgrepet seg på deg, gjør ikke dette deg til homofil. Det gjør han til overgriper.

Menn som opplever disse tankene etter et overgrep må søke hjelp. Har du ikke fått et tilbud fordi du ikke har turdt å anmelde, er det fortsatt god mulighet for å få den hjelpen du trenger. Det finnes kriseteam og voldtektsmotak for både menn og kvinner.
I Oslo kan du kontakte Dixi-ressurssenter for voldtatte, som også har voldtektsmotak. Der kan man få hjelp iform av samtaler med terapaut, gruppesamtaler og juridisk bistand. Hos Dixi har de kompetansen og er der for deg. Det er viktig å bearbeide traumatiske opplevelser. Se nyttige lenker her på Voldtattmann.org, for steder å søke hjelp.

dikt

Kom gjerne med kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s