Hvem er voldtektsforbryteren?

oslovolden-2-intervju-med-en-voldtektsmann

Først og fremst er jo ikke alltid voldtektsforbryteren er en mann, men også en kvinne.

I mitt tilfelle husker jeg jo ikke hvem han er, eller vet noe om hvor jeg har møtt han. Min opplevelse var jo å bli lurt med noe i drikken min, for så å lure seg inn i mitt hjem å voldta og rane meg.

Hvordan er en  person  egentlig som gjør slike ting? Hvem kan få seg til å ødlegge livet til andre, på denne måten?

Det som irriterer meg mest med hele min situasjon, er jo at jeg husker så lite.  Men på en annen måte er jeg også glad for det. De psykiske arrene hadde nok vært dypere. Og hadde jeg kunne gjøre mer motstand, hadde jeg kanskje blitt skadet. Tenker på jenter og kvinner som blir overfalt og voldtatt. Arrene blir ikke bare psykiske men også fysiske. Fysiske skader de kanskje må se resten av livet også.

Voldtektsforbryteren gjør de det fordi de liker makten?  Er det spenningen? Har de mangel på sex?

Jeg tenker nok det er en kombinasjon. Noen menn er er så stakkarslige og uttørka på sex, at de må gjøre slike ting. Andre er maktsyke å tennes av det å utnytte. Andre ser vel bare spenningen av å lure noen til ufrivilligsex.

Gjennomsnittsalderen på den kjente voldtektsmann, skal vissnok være 30,2 år. Men finnes det virkelig en gjennomsnitts voldtektsmann?

Det jeg vet om min voldtektsmann var at han sansynligvis er av afrikansk opprinnelse, og i 20 åra. For en klisje. Afrikanerne er kanskje de man har mest fordommer til, i sammenhengen overfallsvoldtekt.

Men i virkligheten kan voldtektsmannen være hvem som helst.  Statistikk sier, at de fleste voldtekter utføres av en person man har relasjon til. Og det er skandinaviske navn som dukker flest ganger opp i anmeldte forhold, her i Norge. Så hvorfor er man da overbevist om at en voldtekt skjer i et smug, av en kåt Afrikansk mann, på en ung full jente?

Media flommer over av saker der de påpeker nettop denne gruppen som voldtektsmenn. Medias makt er for stor. La oss ha riktig fokus. La oss bekjempe holdninger. Voldtekt er ikke riktig. Ei heller stigmatisering og rasisme.

Et nei er et nei, uansett hvem det blir sagt til.

Kom gjerne med kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s