Når det blir vankelig å forstå deg

Mitt beste råd til deg som opplever en traumatisk episode, eller en voldtekt, er jo å få snakket det ut. I påvente av et tilbud er det kanskje greit å få snakket med noen. En du er glad i og stoler på. Familie medlemer, partner osv. Men det å dele, betyr ikke at de du deler med forstår. Det er ikke lett å forstå at man har en del å slite med i etterkant av voldtekt. Det kan være i forholdt til angst, anfall, skyldfølelse og depresjon.

Jeg holdt kanskje litt igjen, både pga skammen og selvbebreidelse. Men etter å ha godt til psykolog og terapaut har jeg kunnet dele mer og mer. Jeg har en veldig fin lege nå, som forstår situasjonen min. Værre er det kanskje med andre. Får mye støtte her på bloggen og hjemme. Men noen har en rar holdning. De vil ikke høre noe om dette temaet. Vet ikke om det er at de føler ubehag, sinne eller tristhet, ved at noen deler historier om voldtekt.

Når folk ”vender ryggen til” blir jeg bare mer deprimert og lei meg. Det kan være det er tabuene som rår, eller er kanskje folk redd for å si noe galt eller redd for å såre. Men jeg synes det er om man ikke sier noe, eller er der for meg, er da det faktisk blir værre for den det gjelder.

Når de man ønsker å dele med, som man stoler på og som man regner med har forståelse, gir utrykk for at de ikke bryr seg og viser null interesse av å snakke med deg, er det veldig sårende.

Synes ikke man skal slutte å snakke om hvordan man føler seg, men man må kanskje regne med at ikke alle takler det.

Kommenter gjerne.

4 tanker på “Når det blir vankelig å forstå deg

  1. Tror mange kan ha vanskeligheter med å snakke om dette, fordi de er redd for å si noe galt som kan såre, men som jeg sier det er bedre å å bare være sammen og gi en klem , trenger ikke si så mye egentlig, bare vise litt medmenneskelighet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s