Innenfor de fire hvite vegger

Photo 12.02.13 17 38 40

Idag er det min første time hos DPS. Jeg sitter på venterommet. Ganske så klinisk og uttrivelig, egentlig. Det er hvitt overalt og vann dispenseren står å surkler i det ene hjørnet. Er vel som på alle andre venterom, tenker jeg. Folk kommer og går.

Angsten har bredd seg ut i hele kroppen min. Det kribler i bein og armer. Klumpen i magen er stor. Hver gang døren inn til psykologenes kontorer åpnes, spennes hver eneste muskel i kroppen. Det blir vanskeligere å slappe av, pusten blir tyngre. Munnen blir tørrere og tørrere.
Mange tanker farer gjennom hodet. hva spørr hun om? Er hun grei? Får jeg en plass?

Jeg skal jo ikke bare dele. Men jeg skal dele det mest personlige ved meg, til en ukjent. Enda en gang.

Døren går opp. En ung dame sier navnet mitt. Det er min tur, og vi går ned en liten korridor.Photo 12.02.13 17 59 57

Da jeg kommer Innenfor de fire hvite veggene, roet det seg litt. Psykologen gjør meg først klar over at hun har full tausetsplikt. Så spørr hun meg mange spørsmål. Ikke så nærgående spørsmål, men alikevel nære nok.

Har du vært syk lenge? Jobber du? Har du tenkt på selvmord? Hvorfor er du her?

Da begynner jeg å fortelle historien min. Litt ute i samtalen, bryter jeg sammen.Jeg begynner å gråte. tørker tårene og fortsetter å fortelle.

Plutselig sier hun «Da fortsetter vi om en uke».

En halvtime, over tiden, er jeg ferdig med min første time. Uten å pirke særlig dypt, er jeg likevel veldig sliten. De første timene er bare en evaluering.
Det skal bli godt å komme igang. Få utredet hva som feiler meg, for å få hjelpen jeg trenger.

Photo 12.02.13 01 46 20

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s