Underdosering av Insulin

01_11-badevekt_fmt-CSiste timen jeg hadde hos Psykologen, snakket vi om det å underdosere insulin. Jeg har diabetes type 1 og underdoserer insulinen min. En litt avansert måte å gå ned i vekt på, men veldig effektiv. Man kvitter seg med mesteparten i vannet i kroppen og etterhvert begynner en prosses der kroppen å forsyner seg av fettlagrene. Dette er noe jeg har holdt på med en stund, men det er vanskligere nå som jeg bruker insulinpumpe. Når jeg brukte sprøyter, kuttet jeg helt ut insulinen i perioder.

Første gang jeg hørte om dette, var av en som driver med kampsport, som brukte metoden for å komme seg ned i vektklasser. Han fortalte meg at han i perioder før kamper, ikke brukte sprøytene sine i det heletatt. Underdosering ses på som en spiseforstyrrelse, men i mitt tilfelle føler jeg heller det går på selvbildet mitt. Jeg er vil ikke være feit, og det å underdosere insulin, fører til raskt vekttap. Jeg tenker ofte på at livet ville vært lettere som tynn og at fedme har skapt mange av problemene i hodet og livet mitt tidligere.

x22_pump_torso_270x138

Diabetessykepleieren min har sagt at jeg må slutte med dette, fordi det kan være livsfarlig. Det vet jeg. Jeg vet konsekvensene av underdosering kan være senskader. Ved dårlig kontrollert blodsukker kan man få  nerveskader i øynene og benene, som igjen kan føre til blindhet og amputasjoner. Men hodet mitt sier «det ikke er så farlig med meg». Jeg tenker at det ikke er så farlig, om dette rammer meg. En slags rar form for selvskading eller straff er det kanskje også, men først og fremst, et fortrengt syn på meg selv.

Sinnetshelse skriver om denne formen for spiseforstyrrelse her. De beskriver det å få psykiske problemer når man for diagnosisert Diabetes, men sier ingenting om det å ha psykiske problemer for så få Diabetes. Det siste er det jeg føler er tilfellet hos meg, selvbildet mitt gjør at hodet mitt sier jeg MÅ ned i vekt.

Kjersti Andrea er en jente som skriver en fin Blogg, Bloggen hennes omhandler det å ha spiseforstyrrelser og Diabetes. Hun skriver blant annet om det å underdosere, følg Kjersti Andrea sin blogg her http://leveilyset.blogg.no/

Hva er dine tanker rundt dette?

 

One thought on “Underdosering av Insulin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s