Hund som terapi

Photo 07.03.13 21 49 29

Jeg har lenge tenkt på å trene hunden min til å bli terapihund. En terapihund må lære seg oppføre seg bra i møte med ukjente mennesker, og takle at mennesker har ulike hjelpemidler som rullestol, gåstol, krykker og stokker. Jeg har veldig tro på at syke, gamle, folk i fengsel og psykisksyke kan ha stort utbytte av hund som Terapi.

Har sjekket litt rundt og det virker som det er forholdsvis dyrt (5000 kr) å bli kurset. Og i tillegg må man være medlem av en organisasjon som driver med det. Det er organisasjonene som vidreformidler tjenesten til sykehjem, fengsel etc. les mer om kursene her.

Jeg vil tro at hunden min kunne egnet seg godt. Han er noe egen, men en uredd, kosete hund, man lett kan ha på fanget å kose med. Jeg bruker hunden mye selv som terapi. Det å gå en lang tur, kose, leke med er alt en del av det.

Har du kjenskap til terapihunder? Noen som har erfaringer med slike organisasjoner eller  kurs?

Photo 07.03.13 21 47 59

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s