Selvhjelpsgruppe

37Imiqjb4vsanm3bFPzYQgxsY8JzrkxroVjdAAB_zjM

I kveld skal jeg på min første samtale i gruppe hos Dixi-ressurssenter for voldtatte. Gruppene hos Dixi er selvhjelpsgrupper, der alle bidrar for å hjelpe hverandre. Det kan være med spørsmål man har, og man deler erfaringer rundt det å ha blitt voldtatt. Gruppene styres av en gruppeleder. Litt blandede følelser for kvelden, men vil gjerne treffe folk med de samme erfaringene jeg har, og kan støte på i fremtiden.

Jeg var hos Dixi på Mandag å møtte gruppe lederen, det gikk veldig fint. Hun var veldig hyggelig, og har lang erfaring med å lede gruppeterapi. Måtte selvfølgelig fortelle historien min nok en gang, men gikk ikke veldig dypt i det. Hun fortalte også at vi blir en gruppe på 8 personer rundt min alder, der jeg og en til er gutter. Det blir veldig spennende. Men alikevel skremmende. Det å møte så mange mennesker og og det å føle på «hva de kommer til å tenke om meg» er slitsomt. «Klumpen» i mellomgulvet vokser seg større, jo nærmere jeg skal dit. Det blir god trening i å utfordre angsten. Første dagen skal vi heldigvis ikke legge ut så mye om oss selv. Men fikk en oppgave til første gruppe. Jeg skal tenke på hvordan jeg vil presentere meg selv. Det har jeg gjort. Jeg tenkte jeg skal fortelle alder, sivilstand, hvor jeg er fra og bosted, og å kanskje fortelle litt om bloggen.

uZDMGBWSFJpUlI5PsUWtGXecF8aFYV3bQPxRw_J1tOE

Erfaringer med selvhjelps grupper? Trenger du å komme i kontakt med noen som driver med dette, se på linkene mine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s