Menn blir og voldtatt av kvinner, tro det eller ei

toronto-skyline

Mandag 8. april stod det en artkkel i dagbladet om en mann på 19 år fra Toronto i Canada, som hadde blitt voldtatt av fire kvinner i 30-åra. De fire kvinnene er ettersøkt for seksuelt overgrep, etter å ha forgrepet seg på mannen i en bil.

«19-åringen møtte kvinnene på en nattklubb natt til søndag 31. mars, skriver National Post. Da kvelden var over ble han tilbudt skyss hjem av kvinnene, men i stedet ble han kjørt til en parkeringsplass der overgrepene skal ha funnet sted, heter det i en uttalelse fra politiet.» Skriver Dagbladet. Hele artikkelen kan du lese her.

I artikkelen står det også en del utalelser som er vanlige rundt det at en mann blir voldtatt av kvinner.

Det står blandt annet:-
«mannlige ofre, som kvinner, kan oppleve stigma når de oppsøker hjelp etter et seksuelt overgrep.

– Andre menn vil for eksempel si «Åh, han er så heldig», akkurat som om det er en positiv hendelse, sier Pietsch.»

Og det er nettopp det som også skjer her i Norge. På VG debatt diskuteres det heftig. En tone blir satt av menn og gutter, som mener at dette er bare en tulle historie, og at dette aldri kunne skje i virkeligheten. At 19 åringen er heldig og at han sikkert har annmeldt for å slippe barnebidrag. Bloggen min er også delt og nevnt i denne diskusjonen.toronto1Hva synes du?

1 tanke på “Menn blir og voldtatt av kvinner, tro det eller ei

  1. For meg har det tatt ganske mye tid å forstå såvel at dette skjer overhodet, hvordan det kan skje og hvor utbredt det faktisk er. Jeg må innrømme at på grunn av forestillingene jeg i utgangspunktet hadde så har det tatt tid å ta det helt inn over meg og å erkjenne at det er like skadelig for menn å bli voldtatt eller seksuelt anntastet av en kvinne. Jeg har også begynt å få en del bedre forståelse for hvordan det rent praktisk kan foregå, men har planer om å jobbe litt mere med det ved å lese beretninger fra menn som har opplevd det. Hittill har det blitt mest lesning av studier og diskusjoner rundt disse.

    Her er noe av det mest oppsiktsvekkende jeg har kommet over:

    Some 9% (weighted value based on 13915/127097) of male respondents aged 11–19 years reported forced sex in the last year. Of those aged 18 years at the time of the survey, 44% (weighted value of 5385/11450) said they had been forced to have sex in their lives and 50% reported consensual sex. Perpetrators were most frequently an adult not from their own family, followed closely in frequency by other schoolchildren. Some 32% said the perpetrator was male, 41% said she was female and 27% said they had been forced to have sex by both male and female perpetrators. Male abuse of schoolboys was more common in rural areas while female perpetration was more an urban phenomenon.

    http://www.genderratic.com/p/1392/its-shit-like-this-feminists/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s