Mitt nye møte med NAV

image

Var på møte med Nav på Torsdag, det gikk ikke helt som jeg hadde ønsket. For det første har de skrevet en vurdering av meg, med noen feil og mangler. Disse feilene er så viktige, å gjør at hele vurderingen er gjort på feil grunnlag.

For det andre, var min nye saksbehandler veldig ubehagelig og forutinntatt. Det virket på meg at hun har gått etter en mal, og ser alle som like, med de samme behovene. Det ser ut til at hun ikke har tatt henyn til, at alle opplever psykiske lidelser på forskjellige måter. Samtidig virker det som  hun hadde bestemt seg for at mine ønsker, ikke var nødvendig å ta hensyn til. Hun var sarkastisk og kom med spydigheter til meg, om at hvis hun skulle innfri mine ønsker, måtte jo NAV støtte alle med de samme ønskene. Jeg har søkt skole og ønsker at jeg er økonomisk sikret ved skolegang. I og med jeg har nedsatt arbeidsevne, skal dette være et tilbud fra NAV. Jeg har skrevet et langt brev til henne, der jeg forklarer min situasjon. Her er et udrag av brevet:

–  ” Det virker på meg som den enkeltes mulighet ikke er så viktig i din vurdering av meg. Det virker som du bruker en generell mal, for hvordan en psykisk syk persons sykdomsbilde er (………) Du kjenner ikke til meg, ei heller følelsen det er å bli krenket ved voldtekt. Jeg vet ingenting om din bakgrunn og dine forutsetninger for å bestemme deg på forhånd, for hvilken tilstand jeg er i. Du sier det tar 6 måneder for meg å bli frisk. Jeg skulle ønske det. Men at dere da vil sende meg på arbeidstrening og andre kurs, kommer i utgangspunktet bare til å forverre min situasjon og min livskvalitet.

Dessverre finnes det ingen fasit på når man blir friskmeldt fra psykiske lidelser. Eller om man noen gang blir 100% frisk. At du ikke har bestemt deg for en vurdering etter disse 6 månedene, synes jeg er merkelig. Hvis det er noen som vet noe om min tilstand og hvordan jeg har det, er det psykologen min xxxxxxxx. Hun bør kontaktes, siden den informasjonen om meg, dere har brukt i vurderingen er allerede ”gått ut på dato”” Videre påpeker jeg at hun har unlatt å fortelle meg hvilken muligheter NAV har, angående utdanning for personer i min situasjon: – ”Det står på deres egne sider at jeg kan søke om dette, men du forteller meg noe annet. Det står faktisk at det er ditt ansvar å bistå meg med tiltak for å styrke mine muligheter.” Her er det NAV skriver om utdanning.

Dette var et veldig dårlig møte, og ikke minst en saksbehandler jeg skulle ønske jeg hadde vært foruten. Er målet til NAV å gjøre folk mer syke, eller å hjelpe folk ut i arbeid?!? Den saksbehandeleren jeg hadde under sykepengeperioden hadde mye forståelse og medmenskelighet, det manglet den nye alt av.

NAVKom gjerne med dine egne erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s