Oppdatering om foreldelsesfristen

Jeg har skrevet litt om dette temaet før i dette blogg innlegget, men er et ganske aktuelt tema nå.

Photo 22.04.13 12 09 48

En Kvinne som har stått i front for å få til denne lovendringen er Annett Berntsberg Eck. Jeg synes hun har gjort en utmerket jobb mot politikerne. Hun har bla. jobbet med Jan Bøhler, Andrè Oktay Dahl og Grete Faremo, og hun har fått alle engasjert med sin historie. Annett har selv opplevd overgrep som barn. Etter at hun som 35 åring fikk lettet dette fra hjertet prøvde hun anmelde, men det var for sent. Jeg hørte intervju med Annett B Eck på P4 på søndag, der hun fortalte litt om prosessen. Dette gjorde meg nysgjerrig, så jeg lette frem og fant flere artikler om henne. VG har laget et stort portrettintervju om henne i VG helg.

Photo 22.04.13 12 09 14

Det er utarbeidet et høringsforslag. Høringsforslaget gjelder foreldelsesfristen ved voldtekt og overgrep mot barn. Grete Faremo og Regjeringen vurderer en lovendring, og det er vel og bra. Det jeg imidlertid ikke kan forstå, er at dette forslaget kun skal gjelde for de som er under 10 år, når overgrepet finner sted. Vi vet at skammen og skyldfølelsen knyttet til å bli voldtatt uansett alder, kan føre til fortrengelse og store psykiske lidelser. Ved å fortrenge slike hendelser, kan det også føre til alt for sen anmeldelse.

Hva skal man med foreldelsesfristen? Er man redd for å få for mye å gjøre hos Politi og rettsvesen? Hvorfor må det være en grense ved 10 år? Hvorfor kan man ikke bare ta bort foreldelsesfristen, for å anmelde overgrep, uansett hvordan overgrep? Jeg vet også at Dixi opplever at mennesker ringer inn til de, for å fortelle historier de har båret på et langt liv.

Her har man en jobb å gjøre skjønner jeg, men hvordan gå frem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s