Flashback

morksky

I det siste har jeg opplevd å få flashback. Små glimt av hva som hendte den natten jeg ble voldtatt. Jeg opplever de i våken og bevist tilstand, og oppleves som ubehagelige og gjør meg redd. De kommer oftest når jeg er på vei fra veien og inn til blokka der jeg bor. Der taxien stoppet den natten. Der ser jeg klart og tydelig for meg at jeg og gjerningsmannen kommer ut av taxien. Det er så realistisk at jeg får lyst til å kaste opp hver gang.

Jeg tenker også mye på hva som har skjedd i leiligheten. Spesielt når jeg ser i taket på soverommet. Grunnen til disse flashbackene er nok at jeg har lest mye om lignende hendelser i det siste og delt min egen historie flere ganger. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal kvitte meg med disse flashbackene, og  tror heller ikke jeg blir kvitt de med det første. Tror jeg blir nødt til å overvinne redselen på en eller annen lur måte, fordi hendelsen vil jo alltid være med meg i minnet uansett.

Her kan du lese mer om hva et flashback er.

Noen som har noen tips, til hvordan jeg kan forebygge flashbackene?

3 tanker på “Flashback

  1. Forebygge flashback. Jeg er bare et «vanlig menneske» men jeg kan tenke meg at det ikke er noen enkel løsning som skal til for å bli kvitt slik påminnelse om overgrep. Det er nok den tunge veien kan jeg tenke meg som hjelper mest. Jeg vil for det første si at for meg hjalp det nok å sette ansvaret der det hørte hjemme. Jeg satte det fulle og hele ansvaret hos gjerningspersonen kort tid etter at overgrepet hadde skjedd. Jeg anmeldte også overgrepet. Tror det er viktig, for å gi klar beskjed om at det er uakseptabelt det man har vært utsatt for og forsøke alt man kan for å plassere ansvaret der det hører hjemme. Vet ikke om du har anmeldt voldtekten. Selv om det er mange som vegrer seg vil jeg tro at det er noe man kommer styrket ut av om man har den rette innstillingen selv. Man skal ikke akseptere det man har blitt utsatt for. Og ikke minst , ikke la seg skremme av at det i politiet finnes folk som ikke tar alle typer voldtekt på alvor. Bortsett fra disse tankene fra ett vanlig menneske så har jeg ikke noen gode råd, men den gode gamle «terapi» er vel ikke dumt om det er en terapaut som er dyktig vel å merke. EMDR er noe nytt som sies å skulle kunne hjelpe på bearbeiding av traumer . Mvh Hanne

    • Takker for fine refleksjoner og råd 🙂 at du ikke er terapaut bryr ikke jeg meg om. Deling av erfaringer er like mye verdt å ta til seg. Jeg har anmeldt og det å plassere skyld er nok det som satte igang hele prossesen hos meg. Flashbacksene er færre, men må nok leve med dem en stund. Takker for at du ville kommentere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s