Anmeldelse av politiet

arbeidsavtale

I handlingsplan mot voldtekt står det mye om forbygging av voldtekt. I de 48 punktene til regjeringen er det knappe 10 punkter som omhandler den utsattes rettigheter, ettervern og behandling. Jeg ønsker mer fokus på disse sakene. Det som gjør at loven, håndhevere av loven og politikere beskytter utsatte og ikke overgripere, vil jeg endre.

Jeg har nå anmeldt Politiet for forhold som ikke skal forekomme når noen kommer å skal anmelde en voldtekt. Jeg har lprøvd å finne ut om politiet har noen form for rettningslinjer å gå etter, når utsatte kommer til dem å anmelder. I følge folk fra Dixi, som har vært i kontakt med bla. Polithøgskolen er ikke dette noe som finnes pr dags dato. Jeg vet ikke om dette fører noe sted, men ønsker å sette et fokus på at vakthavede politibetjenter bør ha den grunnleggende opplæringen, slik at politiet kan sikre seg bevis. Slik som å sende den utsatte til overgrepsmottak, sikre spor på åsted og prøve å komme i kontakt med gjerningsmannen. Anmeldelsen har jeg sendt til Spesialenheten for etterforskning av politisaker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s