Stå frem, stå opp

 

944719_10152916121990368_855420622_n

Hei, mitt navn er Kent A Johansson. Jeg er som de fleste av følgerene mine nok vet allerede, mannen bak bloggen voldtatt mann. Jeg er ikke lengre redd. Jeg er ikke redd for at folk skal vite hva jeg har opplevd. ikke om selve voldtekten og heller ikke i forhold til opplevelsene mine med politivesen, helsevesen og arbeidsgiveren min etter voldtekten. Jeg ønsker derfor ikke være anonym lenger.

983973_10152916167730368_1103294495_n

Det er noe jeg gjorde her om dagen, en ting jeg aldri vært foruten og som forandret alt. Jeg gjorde det en «venn» sa jeg skulle gjøre for en stund tilbake. Men ikke helt slik han mente det. For han dreide det seg mer om at han var lei av at jeg ønsket å spre budskapet mitt. Han sa jeg skulle skrive at jeg var blitt voldtatt bak på jakken min, om jeg ville alle skulle vite det. Et sarkastisk utsagn som hadde til hensikt å få meg til å tie om voldtekten og problemene mine i etterkant. Det kunne jeg desverre ikke.

1012324_10152935761810725_1224942297_nDixi betyr, «jeg har talt, jeg har fortalt»

Jeg har blogget siden den dagen jeg var hos bistandsadvokaten, første gang. Min hensikt med bloggen, er å fortelle om hva noen mennesker må igjennom som utsatt for voldtekt. For å nå frem, har jeg har stilt opp i Cupido, for å fortelle gutter og menn at det finnes hjelp og støtte hos ressurssentrene og bistandsadvokat, og om viktigheten av åpenhet. At det går bra til slutt, uansett om man oppnår rettferdighet, eller en viss form for rettferdighet.

Jeg har fortalt om hvordan arbeidsgiver, nav og politikere helst ikke vil høre om hvordan livet etter voldtekt og overgrep er. Åpenheten som voksen utsatt og som en mann som har blitt voldtatt, har vært en viktig vei for meg å gå. Dette med åpenhet er også bakgrunnen for at jeg tok kontakt med Trine, som arrangerte Løvetannmarsjen i Oslo. Marsjen hedrer Løvetannbarna som er vokst opp under ulike overgrep. Jeg har utrolig respekt for disse barna, og dem som idag er voksne. Mennesker som har levd under ekstremt vanskelige forhold som, med foreldre som er alkoholikere, fysiske, psykiske og seksuelle overgrep over flere år i barndommen. Det ble kanskje litt rart for meg å stille der med mitt budskap, som utsatt for voldtekt som voksen. Følte litt at jeg ikke helt passet inn,  men opplevelsen av å gå opp Karl Johan med plakaten «Min overgriper blir aldri dømt», er noe av det beste jeg har gjort. Alle de fine støtte erklæringene, klemmene og Facebook meldingene jeg har  mottatt i ettertid, er veldig rørende, styrkende og godt for meg å få. Jeg er glad for å ha blitt kjent med så mange fine mennesker. Jeg ønsker nok en gang å takke for et enestående engasjement for barns rettigheter. Og for at jeg fikk lov å ta del i dette. Gleder meg til neste gang.

6470_10152916193055368_1419026740_n

9 tanker på “Stå frem, stå opp

  1. Hei . Sååå bra at du deler dette og at du deltok i Løvetannmarsjen. For meg er Løvetannmarsjen for alle de som ønsker å øke straffene , styrke barns rettigheter og synligjøre overgrep. Den er ikke «bare» for de som har opplevd overgrep som barn. Flere som var der hadde løvetannbarn men var ikke selv blitt utsatt for overgrep. Derfor syns jeg det var ekstra flott når de som kom var der ikke bare for sin egen del men også for andre 😀 Du er en modig og flott sjel og ett forbilde 🙂

  2. jeg har oxo blitt misbrukt, av voksne menn i forskjellige perioder. det gjør vondt, men det er sånt som skjer. jeg har aldri anmeldt, fordi den gangen jeg prøvde det, ba politimannen meg om å heller møte opp på lokal stasjon og melde det, han hadde ikke tid. vet ikke. orker ikke gå igjennom så mye mer, av å ikke bli trodd, ikke bli hørt, osv. så jeg har latt det ligge.

    • Er det noe som plager deg? Tenker du ofte på det eller har traumer burde du jo prøve å snakke med noen. Om ikke har det jo gått veldig bra for deg. Ta gjerne kontakt om du ønsker å vite mer om støttetilbud.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s