Økt kompetanse hos politiet, NÅ!

Photo 27.06.13 06 15 43Media har de siste dagene flommet over av oppslag om voldtekt og overgrep. I følge statistikken er det høysesong for overfallsvoldtekter på denne tiden av året. Men imidlitid ikke høysesong for voldtekt generelt. Voldtekt skjer hele tiden. Voldtekt i nære relasjoner er den hyppigste formen for voldtekt, men er selvsagt ikke like sensasjonbetinget og viktig for TV2 og VG.

Vi har hatt noen grufulle oppslag i forbindelse med en overfallsvoldtekt i Bergen, der en kvinne skal ha blitt voldtatt av fem menn. Bergens Tidene har dekket denne saken og skrev om kvinnens motvillighet til å forklare seg. Der politiet gikk ut med en rekke opplysninger og utsagn de kunne holdt for seg selv. De ønsket å forhøre henne samme dag, for å få ut informasjonen så fort som mulig. Vi fikk bland annet servert utsagn som «Fornærmede har ikke utdypet hvorfor hun ikke ønsker å forklare seg»  Det kunne ikke falle politiet inn, at kvinnen er medtatt, i sjokk og i en tilstand som gjør det vanskelig å fortelle detaljert hva fem menn har gjort med henne, mot hennes vilje? Eller hvorfor hun ikke orker? Det er klart viktig å få tak i bevisene og vitne forklaringer så tidlig som mulig. Men orker ikke personen, må dette tas hensyn til, ikke rakkes ned om i media. Jeg håper nå at punktet om å øke kompetansen innenfor politi og rettsvesen i Handlingsplan mot voldtekt, snart blir innfridd. Slik at vi kan slippe sike oppslag i fremtiden.

Mia Gundersen som selv er utsatt for voldtekt, går hardt ut i BT, mot ordlyden til politiet. Der hun utaler: – «Hvorfor forventes det at et menneske som ligger nede, skal uttale seg som et oppegående menneske»

MiaGundersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s