En tid er over… en ny begynner

logo_HiOA

En periode i livet er over, jeg er nemlig nå i avsluttende faser i behandling av mine psykiske lidelser. Det er ikke bare sommerferie, men jeg føler meg også bra. Jeg føler meg klar til å slutte med samtaleterapi snart. Jeg kan det fordi jeg er utrustet med de riktige verktøyene for å ta kontroll over depresjonen, traumene, flashbacksene og angsten, før de begynner å styre livet mitt på nytt. Det er ikke så mye mer jeg får gjort med samtale terapi, men skal ha noen timer hos DPS og Dixi like over sommeren. Jeg er forsikret om at DPS og sykehuset har ulike krisetilbud tilgjengelig for meg, om det vil bli nødvendig.

Har liten tro på at jeg vil få brukt for det, men er veldig godt å vite at man har et tilbud, om noe skulle gå galt. Det kan høres klisje fylt ut, men føler jeg har kommet sterkere ut av min livssituasjon etter voldtekten. Jeg ville aldri i livet oppsøkt hjelp for bare angsten, jeg ville aldri kunnet tenke på å ta et annet vei valg i livet, ei heller ville jeg møtt så mange fantastiske mennesker, jeg har møtt på min vei til å bli friskere. Det er et faktum at jeg har opplevd en traumatisk opplevelse og kommer alltid til å leve med det. Men det skal ikke styre livet mitt. Om jeg får tilbakefall vil jeg kunne takle det med verktøyene. selvsagt vil jeg jo opprettholde kontakten med Dixi-ressurssenter, jeg trenger noen å snakke med, direkte om voldtekt og jeg ønsker å jobbe som frivillig for dem. Dixi er et fantastisk sted, med fantastiske mennesker, som jeg alltid vil være takknemlig for å ha møtt.

Photo 19.05.13 01 06 58

Nå tar jeg meg ferie fra bloggingen noen uker. Om 15 dager får jeg og svar på om jeg kommer inn på Høgskole, og om jeg kommer inn vil dette bli en ny start for arbeidslivet. En ny begynnelse.

Hvis du føler du har god tid i sommer, bør bøkene «Jeg tenker du skjønner det sjøl» av Jon Gangdal og «Bak lukkede dører – en bok om voldtekt» av Anne Bitsch og Anja Emilie Kruse leses. Disse kan anbefales på det sterkeste.

God sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s