Studentliv

Etter noen hektiske dager med stress og mas, begynner ting å falle på plass. Jeg har vært i min foreløpig siste time hos psykologen min, ikke fordi jeg er 100% frisk, men psykologen min slutter, og fordi jeg skal begynne på skole.

255634-8-1265830653498

Mye av jobben fremover vil uansett være å utfordre angsten, trene på å møte mennesker og sette meg i «ubehagelige» situasjoner.Og dette er en jobb jeg ville måtte gjøre på egenhand selv, med de verktøyene jeg har fått fra psykologen. Angsten min er fremdeles veldig kraftig, og jeg har de siste dagene hatt en stor klump i magen. Mye fordi jeg går inn i det ukjente studentlivet, men også fordi jeg har opplevd noe usikkerhet rundt vedtaket mitt hos NAV, om utdanning.  Etter mye frem og tilbake i nesten 3 uker, for så og bli møtt av en NAV ansatt, som mildtsagt ikke kan det behandle mennesker på en normal og verdig måte. Fikk jeg til slutt møtt min saksbehandler. Møte gikk ikke helt greit, Jeg føler de presser meg til ting jeg ikke ønsker, og som kan gjøre fremtiden min usikker.

20130205-162135.jpg

Jeg kommer uansett til å dra til Førde i morgen å starte mitt nye liv som sykepleierstudent. Jeg kommer til å pendle til dit på samlingbaserte studier. Å bli sykepleier er målet mitt, og veien dit blir noe annerledes i og med jeg ikke nådde opp i poenggrensen på Høgskolen i Oslo/Akershus. Skjønner ikke hvorfor NAV prøver å stikke kjepper i hjulene for meg. Det gjør meg frustrert og lei meg. Det var i orden for henne at jeg tar studiet på deltid, men da må siste året finansieres på egenhånd. Men hva skjer om jeg da fraskriver meg retten til AAP for det siste året nå, og blir syk når den tid kommer? Da vil jeg miste hus og hjem. Og hvordan skal jeg finansiere studiene? Stå i butikk igjen med kraftig sosialangst?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s