10 skritt frem og 2 tilbake, så frem igjen

20130129-101757.jpg

Bare fordi du valgte å putte noe i drikka mi den kvelden. Bare fordi du valgte å følge etter meg hjem. Bare fordi du valgte å voldta, rane og fornedre meg i mitt eget hjem. Bare derfor har jeg gjennomgått et reint helvete. Bare pga det har jeg måtte sette sammen livet mitt på nytt. Bare derfor har jeg måtte slutte å jobbe pga psykiske lidelser.

Jeg orker ikke lenger å fokusere på det negative. Jeg møter for ofte kvinner som har nøstet seg inn i et rotete system av å være offer, og definerer seg utelukkende som det. Det orker ikke jeg. Jeg har vært veldig deprimert i det siste, greier ikke fokusere. Fått en del negative svar og avgjørelser både fra politiet og fra andre instanser. Vanskelig å studere, når fokuset blir på det negative. Jeg har ingen behandligsløp lenger, fordi jeg er frisk nok i deres øyne. Derfor må jeg bruke de verktøyene jeg har fått. Jeg skal ikke la meg knekke.

I arbeidet med denne siden har jeg møtt veldig mange sterke, fine, unike, hjelpsomme personer. Noe av det kan jeg takke den jævligste dagen i mitt liv. Men mest av alt kan jeg takke meg selv. Fordi jeg har turt å stå frem, og fortelle min historie. Fokuset fremover skal være å bety noe for andre. Det å komme seg opp av gjørma, har ikke bare vært lett og heller ikke hele veien har jeg gjort det på egenhånd. Og derfor mener jeg at jeg kan bruke mine erfaringer til å hjelpe andre.
Nå har jeg endelig startet mitt nye liv. Nav har endelig forstått alvorligheten i problemene mine. Endelig kan arbeidet begynne for fullt.

Skulle ønske jeg kunne si endelig slappe av, men dette blir beinhard jobbing. Bare synd at Politiet henla anmeldelsen mot politibetjentene, som tok meg i mot første gang. Hun ene var forøvrig ikke engang politbetjent, men en konsulent som jobber deltid. Er det virkelig slik at de som jobber med å ta imot anmeldelser av alvorlige kriminelle handlinger ikke trenger noen utdannelse? Noen burde gå i seg selv å se hvor stor negativ betydning de har hatt på livet til et menneske. Kanskje selv kunne se at de ikke er kompetente.

Jeg trenger å kunne jobbe litt for å nå mitt endelige mål. Sykepleierutdanningen er en ting. Jeg akter å gjennomføre. Jeg skal ha den kompetansen for å kunne være med å gjøre en forskjell.

Jeg ønsker å stille opp så ofte som mulig i media for å sette søkelyset på voldtektssak, og spesielt menn som voldtas. Og hvis dere på Dixi leser dette, er jeg klar for å bidra. Jeg ønsker veldig å kunne dra i gang et brukerstyrt aktivitetsopplegg og har også tenkt jeg kan være med på å utarbeide et undervisningsopplegg rettet både mot politi og skolebarn. Jeg er klar for å jobbe i kampen mot voldtekt!

Politi

3 tanker på “10 skritt frem og 2 tilbake, så frem igjen

  1. Jeg ønsker hjelp, men har ikke guts til å fortelle på nytt og på nytt, da jeg får helt panikk av å gå tilbake og jobbe med begge gangene jeg har blitt voldtatt med noen års mellomrom. Første gangen 14 år, gjentatte ganger, med slag og ja.. Pluss en gang for 3 år siden.. Tok 1,5 år før saken ble henlagt, den ble anmeldt nylig etterpå..

    Syntes du er tøff!! Liker det jeg leser 🙂

  2. Altså dette ble litt feil, «liker det jeg leser», da mener jeg at jeg syntes du er tøff som tørr å snakke og skrive om det som har skjedd 🙂 Det ble litt feil skrevet på en måte. Beklager dette!

    • Jeg forsto hva du mente 🙂 takker. Det er nå desverre slik i mitt tilfelle, slik at jeg skulle oppnå aksept og hjelp på veien, har jeg blitt nødt til å dele mye. I begynnelsen var det vanskelig, men med tiden blir det lettere. Hos Dixi er har de bedre forståelse for utsatte enn feks en psykolog. Så det å kombinere er kanskje best. Jeg mener også at åpenhet er nøkkelen for å nå frem. Derfor er det viktig å få frem min historie. Anbefaler steder som Dixi på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s