Konstruktivitet

Noen ganger i samtale med mennesker, skulle jeg ønske det fantes en større konstruktivitet i argumentasjonen rundt straff for overgriper. Vet ikke om det er fordi de snakker før de tenker. Eller om folk faktisk ikke vet bedre. Når det omhandler forbrytelser som overgrep, mener mange folk at overgriper skal behandles på de mest uverdige måter. Ofte tortur lignende metoder, som ender med skyting og andre drapsmetoder.

Skal vi ha en konstruktiv samfunnsdebatt i og rundt temaet, er det viktig for meg å formidle følgende: -Jeg er imot all form for dødsstraff, tortur og annen form for avsteaffelse som gjør en overgriper rettsløs. Straffen bør stå til forbrytelsen på en eller annen måte, og det kan diskuteres om straffeutmålingen idag er for mild.

I Norge er det ikke dødsstraff, og ingen har rett til å ta loven i egne hender. Jeg er også imot gapestokkkulturen fra USA, der man varsler nabolaget om at en overgriper flytter inn. Har man sonet sin straff, bør man ha mulighet til å komme tilbake til livet.

Jeg kunne selv ha utført represalier mot min overgriper, da jeg hadde adressen han var på i dagene etter overgrepet. Andressen hadde jeg fra sporing på en telefon han stjal den natten. Jeg valgte å stole på at Politiet skulle gjøre jobben sin. Noe de desverre ikke gjorde. I forhold til min sak, ønsker jeg gjerningspersonen alt vondt i livet, men ikke døden. Han har påført meg et helvete, men det har også personer i andre instanser også gjort. Ønsker ikke dem noe annet en et forferdelig liv heller.

I Romjulen fikk jeg svar fra kontoret for voldsofferestatning, på ny. De tar ikke klagen til etteretning, og klagen havner i en klagenemd, som vil behandle saken innen 8 måneder.

Tusen takk til alle som tror på meg, og alle som støtter meg, spesielt i forhold til kronikken jeg skrev til NRK YTRING. Det er godt å få de gode tilbakemeldingene, når man føler man ikke blir trodd på av kontoret for voldsofferestatning. Ønsker alle et riktig godt nyttår. Det nye året starter bla annet med deltagelse i nettverket utsattmann.godtnyttår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s