Vi finnes, og nå synes det

Dagens blogg innlegg skal handle om noe positivt. Jeg må bare legge ved en skjermdump fra vg`s debattside av noe ikke så positivt, noe som skjer på samme tid som det jeg skal skrive om.

Photo 04.02.14 21 54 51Her er det mye uvitenhet og utalelser man skulle vært foruten.

Jeg har tidligere skrevet at jeg etterlyser holdningskampanjer mot voldtekt. Og at kanskje det som tidligere har blitt mest kommunisert, er at mennene er overgriper og kvinnene offer. Slik som denne.

just-because-shes-drunk-anti-rape-poster

I 2013 startet Dixi ressurssenter, en kampanje der de kommuniserer at man ikke er alene med tankene når man er utsatt for voldtekt. Dette er ikke direkte en holdningskampanje. Den skal først og fremst fortelle kvinner og menn som er blitt utsatt for voldtekt, at de kan søke hjelp. Men alikevel vil jeg påstå at den vel så mye forteller allmenheten at det er menn og gutter som også utsettes for voldtekt.

Plakat-nr-3_orginal_3-kopi

I Februar starter Helseetaten Oslo kommune sin kampanje. Du kan lese om den her. Det vil bli satt opp boards og reklame på bussholdeplassene rundt i byen, med bla. Dette bildet.

392172_Leskur_Boards_gutt_118,5x175cm2.jpg (730x1078) Selv om kampanjen fortellet om et sted å søke hjelp, vil det og vise at menn også er blant de som kan og blir voldtatt. Slik som Dixi kampanjen vil nok denne ha noe av samme virkning.

Disse kampanjene, samt det arbeidet flere av oss utsatte menn gjør med synliggjøring av utsatte gutter og menn. Utsattmann.no, meg selv, Epen Vigre og fler, vil bidra til å få bukt med de holdningene om at vi ikke finnes. Det gjør vi i høyeste grad! Du finner mer informasjon om omfang, bakgrunn for mørketall og ulik forskning her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s