Avslag

Politi

På fredag fikk jeg endelig avslag fra Kontoret for voldsoffererstatning og Erstatningsnemda. Dvs at staten ikke har noe tro på at jeg har blitt voldtatt, eller at jeg har noen plager som skyldes dette. Jeg har prøvd å bevise dette med epikriser fra psykologer og hva jeg har sagt i avhør. Problemet er at jeg aldri sa direkte at jeg hadde blitt voldtatt dagen etter jeg ble det, og at jeg har fortalt psykologene om mine psykiske plager fra jeg var liten.

Ifølge Tove Smaadahl i Krisesentersekretariatet har politiet det jeg etterspurte i innlegget «Kjære politibetjent» og kritiserte meg for å skrive at de ikke har det. Jeg skrev i det innlegget at jeg ikke har fått svar fra politiet om de har slike rettningslinjer, og jeg har ennå ikke fått noe svar fra dem. Jeg mener at det store problemet oppstår når man ikke bruker dem. Nå vet ikke jeg hva disse rettningslinjene Smaadahl beskriver innholder, og om det å koble det at noen er dopet ned og opplever en ufrivillig seksuell handling, til at det er voldtekt, er en av de.

Det er for mange faktorer som må stemme når man skal anmelde voldtekt. Derfor har jeg laget en liste over hvordan du helst må være, om du skal bli trodd av politiet.

1. Kvinne

2. Verdig offer*

3. Åpen og ærlig fra første stund

4. Skamløs

5. Fryktløs

6. Ikke ha psykiske plager fra før

*Verdig offer er en betengnelse fra boken «Bak lukkede dører» som forklarer at kvinner som er rusmisbrukere, av lavere sosial status osv. virker inn på hvor verdig politi – og rettsvesen ser på deg i prosessen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s