«Manneblader» fører til voldtekt

VOLDTATT MANN

Psykologer ved universitetene i Surrey og Middlesex oppdaget i en studie i 2012 at ved å spørre folk om hvem som kom med utsagnet, ikke kan se forskjell på utsagn fra blader rettet mot menn og utsagn fra dømte voldtektsforbrytere. De britiske forskerne ga en gruppe menn og kvinner sitater fra mannebladene FHM, Loaded, Nuts og Zoo i tillegg til utdrag fra intervju med dømte voldtektsforbrytere (publisert i The Rapist Files). Studien i sin helhet kan du lese her.

Kjønnsforsker og feminist, Peter Hegarty utalte seg slik om funnene: ”Det vekker stor bekymring at innholdet i slike magasin normaliserer at kvinner blir behandlet som objekter. Vi er ikke gledesdrepere eller moralister som er mot alle former for stoff om sex i media, men er tenåringsgutter og unge menn best mulig forberedt for kjærlighets- og sexliv når det normaliseres å ha samme syn på jenter og kvinner som sexforbrytere har?”

Vis opprinnelig innlegg 605 ord igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s