Løvetannmarsjen

Idag vil jeg fortelle dere om Løvetannmarsjen og betydningen av den. Navnet Løvetannbarn er et sosialfaglig begrep som brukes om barn og unge som klarer seg gjennom oppveksten på tross av nesten umulige oppvekstforhold med for eksempel rus, vold, omsorgssvikt og seksuelle overgrep. Slik som Løvetannen har evnen til å bryte seg opp gjennom asfalt og overleve.

Photo 03.06.14 08 53 30

 

Marsjen eller demostrasjonstoget over hele norge baserer seg på et ønske om å styrke disse barnas rettssikkerhet. 19. Juni avholdes arrangementet i alle de største byene. I Oslo går det marsj fra Tigeren på Jernbanetorget kl 11.00 og går opp til Stortinget. På Stortinget avholdes det apeller. Dette er en demonstrasjon for å sette generelle krav til sikkerheten til Barn generelt. Bla. Slik at straffene kan bli mer normalisert i overgrepssaker, vold mot og drap av barn. Men også et fokus på at man må tørre å ta tak i saker som pårørende, fagpersonell, politi og medmenneske. Slik at vi i fremtiden kan ungå saker som ligner Vågåsaken, Christoffersaken, Baneheiasaken og mange andre.

For ca et år siden slet jeg med de vanlige plagene, etter det traume det er å oppleve voldtekt. Angsten for å gå ut, sitte på T-banen eller bare det å møte mennesker. Men kanskje spesielt, angsten for å kanskje møte han som gjorde dette mot meg. Depresjonen, motløsheten og tanken om å henge meg i belte mitt tynget fælt. Det begynte riktignok å gå bedre på den tiden og depresjonen begynte å slippe taket. Angsten er der selvfølgelig til tider ennå, men jeg trener hver dag. I fjor gjorde jeg et stort grep for å utfordre angsten min.

Etter å ha blogget en stund hadde jeg kommet i kontakt med Elin (en av arrangørene i Trondheim), som jobber mye med problematikken. Hun fortalte meg om Løvetannmarsjen og hva det gikk ut på. Det var da jeg bestemte meg for at dette ville jeg være med på. Jeg unner ingen barn å gå gjennom ikke bare overgrepet voksne mennesker påfører dem, men heller ikke det overgrepet man kan oppleve av å ikke bli trodd av politi og rettsvesen eller andre offentlige instanser.

983973_10152916167730368_1103294495_n

Jeg troppet opp med plakaten min «min overgriper blir aldri dømt» og det angrer jeg ikke et sekund på. Har møtt utrolig mange støttende og gode mennesker. Det snudde det meste og engasjementet er større enn noen gang. Møt opp på Løvetannmasjen i din by! Sjekk ut facebook gruppen Løvetannmasjen for oppdatert informasjon.

Og en ting til…. Jeg har kalt bloggen min voldtattmann, men om noen ønsker å fortelle historien sin på bloggen, uansett kjønn eller type overgrep. ta gjerne kontakt.

Bilde med tillatelse fra Marie Lee

11 thoughts on “Løvetannmarsjen

 1. Utrolig flott Kent A. Johansson. Og virkelig bra at du stilte opp i fjor og vil være med videre.
  Kan jeg få lov til å kopiere denne inn på min side.

  Vennlig hilsen
  Inger Schriwer

 2. Her tropper du opp ved et arrangement som handler om barn og deres oppvekst, selv om du altså er en voksen som angivelig skal ha blitt voldtatt i godt voksen alder?! Er du i fullstendig mangel av selvinnsikt, eller?

   • Nei, fordi du selv fremstiller deg som et offer under et arrangement som handler om barn. Du er jo fullstendig malplassert i den sammenhengen.

   • Det er du som fremstår som et menneske uten empati og med menneskelighet. Hvis du har lest innlegget så står det hvor engasjementet kommer fra. At jeg ikke ønsker at barn skal slite med det samme politvesen jeg har møtt, er bakgrunnen for at jeg deltar. Noe jeg forøvrig gjør uten å la meg påvirke av ignorante folk som deg. Du er heller ikke lite frekk som skriver «antagelig voldtatt», var du der kanskje? Og du vet heller ingenting om mitt liv eller min historie utover hva som står i bloggen. Så venligst hold kjeft!

 3. Nei, men man kupper gjerne ikke et arrangement med krigsofre mot krig, med sin egen kamp mot eksempelvis NAV, slik du gjorde da du kuppet dette arrangementet som gjaldt barns oppvekstforhold.

   • Nei…. Men hva er det du ikke forstår? Går det ikke ann å ha et engasjement for saker som ikke har skjedd deg selv? Har ikke kuppet noe arrangement i det heletatt. Jeg har engasjert meg i en sak. Om du ikke greier å se det er det jo deg det er noe galt med. Siden du er så opptatt av hva jeg gjør, ville det være greit om du ikke var så feig å var anonym…. Men regner med du bare er et forstyrra nettroll.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s