Selvmord

Medicin_775529a

Idag er det 1 år siden jeg mistet en venn i selvmord. Slike dager blir naturlig nok brukt til refleksjoner om livet og døden. Og ikke minst rundt det å velge selv om man vil leve eller dø.

Det blir sagt mye stygt om de som velger å gjøre slutt på livet. Feks at de bare har tenkt på seg selv. Men ingen vet vel helt sikkert hvorfor man tar denne avgjørelsen. Psykiske plager, økonomi, rus og somatiskelidelser kan være noen årsaker. Mange sier det er en feig ting å gjøre, men er det egentlig det? Har ikke alle rett til å bestemme over eget liv? Selvsagt er det jo ikke lov å ta sitt eget liv, men dette er tanker jeg har om temaet, jeg hadde ikke tenkt å moralisere i dette innlegget.

Jeg tenker jo det er en gjennomtenkt handling og den som gjør det har et mot, de færreste mennesker har. Men samtidig opplever jeg det som at det kan være en meget egoistisk handling. Det at noen utsetter familie og venner for sorgen etter tapet, og kanskje gjør det slik at familien er de som finner dem. Alle spørsmålene.

Livet går opp og ned, noen ganger er man så langt nede i gjørma, at det kan være vanskelig å se noen annen utvei, kan man skjønne. Men alikevel kan livet snus til det bedre i en annen fase. Erfaringene man har fra bunnen, kan brukes når man er tilbake på topp feks. Det er ihvertfall slik jeg tenker. Jeg føler jeg på et tidspunkt var langt nede, og dette førte til at jeg selv har tenkt tanker rundt det å gjøre slutt på livet, for å slippe unna problemene. Men forstod at det ikke kom til å løse noe, for noen.

Det er utrolig trist og vanskelig å miste noen brått og uventet. Man ønsker svar på mange spørsmål. Man lurer på hva man selv kunne hjulpet med. front

Hva er dine erfaringer rundt livet og døden, selvmord og det å velge hva man ønsker rundt sitt eget liv?

Sliter du med selvmordstanker? Da kan du ringe hjelpetelefonen til Mentalhelse

Jeg har skrevet et utkast til en bok om min historie. Der skriver jeg en del om vendepunktet i mitt liv. Lurer på om noen har erfaringer med bokutgivelser, fremgangsmåter og støtte fra forlag etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s