Følelser

gråt

Jeg skjønner ikke hva som har skjedd med meg. Da jeg var liten ble jeg mobbet fordi jeg var tjukk og ble både innadvent, lei meg og utviklet angst. Jeg holdt ofte gråten inne, men utagerte med agresjon i perioder. I voksen alder har jeg alltid vært opptatt av rettferdighet, og at svake i samfunnet skal ha det bra. Jeg har alltid reagert om jeg finner ting urettferdig. Men jeg har fortsatt holdt gråten inne.

De siste årene har jeg endra meg følelsesmessig, gråten sitter løst. Blir utrolig rørt av tv programmer om urettferdighet, historier om mobbing, rus, omsorgssvikt og overgrep. Jeg klarer ikke lenger å holde igjen, jeg gråter i strie strømmer. Er det en god eller dårlig ting?

Skal man være profesjonell, gjelder det å ikke vise for mye følelser.  Men en sykepleier som ikke viser noe, må jo anses som kald og lite opptatt av sine pasienter. Det finnes jo forskjellige måter å gjøre det på også. Man kan gå ut av rommet til pasienten om man feks. «stygg» griner så snørr og tårer renner. Det gjør jo ingenting om pasienten ser om man er rørt til noen tårer. Det er vel ikke galt å vise? Eller anses det som uprofft?

Sinne får meg nå til å gråte. Før når jeg var sint, utagerte jeg med stygge ord og en hissig tone.

Jeg har jo kjent på håpleøsheten mange ganger. Som når politiet ikke ville tro meg og når kontoret for voldsoffererstatning ikke trodde på meg. Jeg ble sint, men jeg utagerte ikke. Jeg gråt.

Jeg gråter når jeg ser slike illustrasjoner som under. Det er fordi jeg blir så sint! Illustrasjonen er hentet fra Nrk denne helgen. Her er det en del mennesker som mangler. Mennene som blir voldtatt. Hvorfor? Jeg har vurdert ofte om jeg skal gi opp, når man sitter der og tårer og snørr renner. Skal man gi opp å kjempe for en alminneligjøring av at overgrep også rammer gutter og menn? Er det noe vits å fortsette? Media og andre viktige formidlerer gjør jo ikke noe med det uansett. Jeg gråter når jeg tenker på alle de som lurer på om de er alene om å oppleve voldtekt. Mennene og guttene.

NEI! Jeg skal aldri gi opp

IMG_2101

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s