Klikk her

Photo 14.05.13 13 23 12

I går ble jeg spurt om jeg ville skrive en kommentar til vinterens viktigste innlegg,som stod i Aftenposten/Meninger, 2. Februar. Der sto det å lese om en mann som hadde opplevd overgrep fra sin egen mor i mange år når han var liten. Kronikken genererte over 200 000 visninger første dagen. Det var en Journalist i avisen selv, som kom med forespørselen. Hun har tidligere skrevet om voldtekt og menn, og har i den forbindelse vært i kontakt med meg angående det.

Idag fikk jeg kontrabeskjed. Kronikken jeg sendte var ikke aktuell nok. Jeg skrev om viktigheten med at folk kommer ut med historiene sine, tabuene og folks holdninger til folk som forteller. At samfunnsendringer lar vente på seg. Utfra mine erfaringer er det høyst aktuelt, men det generer nok ikke like mange klikk som den opprinnelige kronikken. Har tilogmed Aftenposten blitt en avis, der det er viktigere med delinger i sosialemedia og klikk, enn innholdet i teksten?

Da jeg sist skrev en kronikk var eneste kommentaren i kommentarfeltet denne.

Photo 27.01.15, 20.06.28

Som om hvilken religion gjerningspersonen har, spiller noen rolle. Ser vi på statistikken er det flest nordmen som står bak voldtekt i Norge. Om jeg hadde hatt mer kunnskap om gjerningspersonen min, ville uansett aldri opplevelsene mine endret seg. Jeg skrev dette i kronikken min, fordi jeg mener det er høyaktuelt. Det å lytte til og ha forståelse for de som kommer ut med historiene sine og ikke være helt empatiløse, slik som denne mannen i kommentarfeltet.

«Det er ikke det som var poenget i mine innlegg. Voldtektsforbrytere kommer i alle fasonger, «farger» og kjønn! Jeg spørr meg, er det bare fordi folk skal poengtere at de hadde rett da de sa; «alle voldtekter utføres av invandrermenn.»? Mener noen virkelig at fokuset skal være om gjerningspersonen er muslimsk mann? Burde det ikke være på bekjempelse av samfunnsproblemet voldtekt, og hvorfor noen utsatte blir diskriminert, som burde være fokus»

Videre i teksten min ønsker jeg å berømme mennene som kommer ut med historien sin, jo fler som forteller, jo flere blir modigere og snakker. Dette sitatet er hentet fra kronikken til mannen som ble voldtatt av sin mor:
” Hver dag mishandles gutter seksuelt i Norge! I tillegg går det titusener av menn rundt med store plager de ikke tør sette ord på fordi det er så tabubelagt. Tilbudet fra samfunnet kommer ikke til å bli bedre så lenge ikke menn tør ta opp sine plager. Nå må dette tema reises i Norge. Hvor godt et samfunn er, kan måles etter hvordan samfunnet behandler de mest sårbare.”
Tabuene gjør saker som denne til en av vinterens viktigste kommentarer til samfunnet. Når noen forteller historien sin, der mor er overgriper blir det sensasjonelt. Hadde vi som samfunn sammen annerkjent gutten/mannen som offer for overgrep og kvinnen som overgriper, ville dette vært som en hvilken somhelst voldtekts – eller overgrepshistorie.

Til de modigste mennen der ute vil jeg komme med en anmodning om å komme ut med historiene deres. Skriv og overøs Aftenposten og andre aviser med historiene deres, det kan hjelpe andre. Og det er avisene og media sin oppgave og bringe frem virkeligheten.

1 tanke på “Klikk her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s