Åpenheten var avgjørende for meg

Photo 14.05.13 13 23 12

Idag har jeg vært å høre i Østlandssendingen på radio. Bakgrunnen er at Reform ressurssenter for menn idag har holdt lunchseminar om overgrep, menn og gutter og åpenhet rundt temaet. Jeg kunne desverre ikke delta på dette, da jeg er i sykehuspraksis i Førde. Intervjuet kan du lese her Østlandssendingen 08.04.15 og høre her.

Jeg vil presisere noen få ting i forhold til min åpenhet. Alle trenger ikke være like profilerte, men jeg tror at det kan være viktig for andre utsatte gutter/menn, å vite at det finnes andre med lingnede historier der ute. Min historie er bare en av mange. Jeg har valgt å være åpen, mens andre ønsker ikke stå frem med historiene sine. Det er derfor viktig at om du vet om noen som er utsatt. ikke presser denne personen til noe han/hun ikke ønsker.

Jeg tror likevel at min historie ville få et helt annet utfall om jeg ikke valgte å snakke. Det står i artikkelen idag, at fastlegen min ikke så omfanget av problemene. Det var altså konsekvensene av at jeg ikke snakket om hva jeg opplevde. Åpenheten min mener jeg var avgjørende for å få den nødvendige hjelpen jeg trengte. Både i NAV, hos fastlege og psykolog.

Alle er forskjellige og ønsker å være åpen på ulik måte. Jeg ønsker bare at du som sitter inne med en grusom historie snakker med noen. Du er ikke alene og skal heller ikke være det. Det å holde det inne, kan for noen få alvorlige konsekvenser.

Jeg mener også siden vi er få som snakker offentlig om voldtektsutsatte menn, er samfunnet og instanser i samfunnet lite bevist på at dette er noe som forekommer. lite beviste på at vi finnes. Jo mer jeg forteller hva som skjedde meg, den gangen for fire år siden snakket med politiet første gang, kommer folk som jobber i politiet til å være mer beviste nestegang en gutt/mann kommer å sier han tror han har blitt dopet ned, og at noen har utført et samleie med han. uten hans samtykke.

Photo 04.01.15, 22.31.39

1 tanke på “Åpenheten var avgjørende for meg

  1. Da jeg begynte å åpne meg om hva som skjedde meg så gjorde jeg det i de fora jeg kunne finne der voldtekt ble diskutert. Til å begynne med snakket jeg om overgrep mot menn av kvinner generelt da jeg ikke var komfortabel ennå med hva som hadde skjedd meg og hvordan det påvirket meg. Som følge av at jeg brakte temaet på bane ble jeg beskyldt for de forferdeligste ting – slik som at jeg var på jakt etter en unnskyldning å kunne voldta kvinner. Det er en av grunnene til at jeg bruker et pseudonym.

    Det er sant at det er viktig at mannlige ofre snakker om dette. Men jeg må innrømme at det svir som faen når man føler at man må utlevere detaljer om eget overgrep for å tilsynelatende bli tatt på alvor.
    Jeg sier tilsynelatende fordi jeg etterhvert har store problemer med å stole på oppriktigheten til mennesker som avfeier mannlige ofre når de bringes opp generelt (med fraser som «What about the menz!» etc), men som endrer tone når man forteller om eget overgrep.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s