Har du lyst til å høre noe forferdelig?

Photo 22.03.14 23 04 22

Ikke det nei? Jeg tenkte meg det. Det er mye lettere å leve sitt eget liv, uten å bry seg med hvordan andre har det. Mye lettere å sette på skylappene og la verden skure å gå utenfor din lille koselige boble. Det er påtide å bry seg!

Daglig hører vi nå om psykiske, fysiske og seksuelleovergrep mot barn i media, men hører vi virkelig etter? Hvorfor forekommer det når alle er enige om at overgrep er noe forferdelig og noe vi helst skulle vært foruten i samfunnet?

Denne uken ble det kjent at en barnehageansatt i Troms er siktet i en stor overgrepssak. Hvorfor er det ingen som har sett noe unormalt? Kollegaene har sett en person som er en meget godt likt barnehageansatt, og ikke en overgriper. Hvordan er det mulig? Jeg vil hevde at det er mangel på kunnskap. Kunnskap om hva man skal se etter. Og mangel på kunnskap om å oppdage de barna som utsettes.

19. Juni kl 17.00 går den årlige Løvetannmarsjen fra Oslo S til Løvebakken. Løvetannmarsjen og folkene bak er en gruppe mennesker som setter bla. fokus på at det må mer kunnskap inn i opplæring av yrkesgrupper der man jobber med barn, samt et videre fokus på rettsikkerheten til de utsatte. Et Løvetannbarn er et barn som på tross av en oppvekst preget av omsorgsvikt, vold og/eller seksuelleovergrep, vokser opp å blir et velfungerende menneske. Ikke alle under slike forhold greier seg. Har du feks tenkt på at han eller hun med koppen i handa på Karl Johan, sitter nettopp der på bakgrunn av sine oppvekstvilkår?

Her er et intervju med to som er meget engasjerte i saken. Ninia er også arrangjør og inniativtaker. Jeg oppfordrer alle som har muligheten og som bryr seg møter opp. Jeg som utsatt voksen ønsker ikke at barn skal oppleve de tingene jeg har opplevd, som feks bli misstrodd av politiet. Jeg oppfordrer også alle til å lese denne artikkelen. SE og SNAKK med barna om overgrep!

Foto med tilatelse av Johanna Engen

1 tanke på “Har du lyst til å høre noe forferdelig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s