Heldigvis bare voldtatt

  
Den 19. Juni gikk den årlige Løvetannmarsjen i Oslo. En markering for å sette fokus på barns rettssikkerhet ved omsorgssvikt, fysiske-, psykiske-og seksuelle overgrep. Det er 3.året marsjen går og jeg har vært tilstede alle årene. Jeg har skrevet om engasjementet mitt til dette før på bloggen.
I den forbinnelse blir jeg hver enestegang både opprørt og enda mer engasjert, når jeg hører de grufulle historiene voksne mennesker forteller. Om opplevelsene de hadde i sin barndom. Historier som vil sitte i dem livet ut.

Mangeårig liv preget av vold og seksuelle overgrep. Foreldre og familiemedlemmer som har behandlet sine barn på en sånn måte at de har svevet mellom liv og død. Omsorgspersoner og tilittspersoner som utnytter sin posisjon til å ta for seg av unge gutter og jenter. Det forekommer desverre hver eneste dag.

Noen ganger når jeg hører disse historiene tenker jeg; «heldigvis er jeg bare blitt voldtatt….Heldigvis var jeg voksen». Jeg berømmer alle disse menneskene for at de kommer frem med historiene sine. Hver enkelt en. 

I år var fokuset hos appelantene spesielt rettet mot opplæring/undervisning av folk som jobber med barn. Det å forebygge og oppdage tidlig, og det å se barn som sliter med noe, er spesielt viktig for profesjonelle som jobber med barn. 

Dette er noe jeg som fremtidig sjukepleier kunne ha ønsket å ha inn i utdannelsen vår. En av appelantene i år var Vibekke Ottesen og er barnedrapsforsker, hun har masse kunnskap på dette området og jeg kunne tenke meg å hatt henne som foreleser ved Høgskulen i Førde.

Det er desverre behov for en slik markering. Håper jeg ser nettopp deg der neste år! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s