Egenomsorg

Hvordan skal man kunne hjelpe andre når man ikke greier å ta vare på seg selv heter det. Jeg mener jo det går ann. Min erfaring med sykdom kan brukes i yrket jeg utdanner meg til. Men alikevel er det viktig å ta vare på sin egen helse, for å kunne leve et langt og godt liv. Det har jeg slitt med…

Andre er liksom viktigere enn meg. 

  
I 2010 fikk jeg diabetes type 1. Det var den sommeren før den natten jeg ble ranet og voldtatt i leiligheten min. Jeg har derfor slitt med stress, angst og depresjon mesteparten av tiden med diabetessykdommen.
I mellomtiden har jeg fått meg insulinpumpe for å ha bedre kontroll på blodsukkeret. Jeg får altså litt insulin heletiden. Det er bedre enn ingenting. Noe som kunne forekomme da jeg kun brukte sprøyter. Likevel har man behov for insulin ved måltider, noe som har vært vanskelig for meg å sette. Dette er et litt sammensatt problem, noe jeg kan prøve å forklare med enkle ord. Angst for å legge masse på meg(en form for spiseforstyrrelse), Et ønske om å ikke ta vare på seg selv (En form for selvskading) og et ønske om å leve som alle andre (neglesjering av sykdommen). Som student har jeg mye kunnskap om problemene som oppstår ved diabetes og de er ikke fine. Jeg er ikke dum, bare syk. Fordi jeg har psykiske problemer. 

På torsdag var jeg til diabeteskontroll og ble lagt inn på sykehuset for å få hjelp. Langtidssukkeret (Hba1c) mitt har ligget på 10%, å skulle ha vært på 7%. Videre oppfølging og mulig oppstart med ny insulinpumpe med blodsukkersensorer er planen videre. En pumpe med sensorer er mer tilnærmet lik en fungerende bukspyttkjertel. Sånn som alle andre har. 

Før helgen var jeg også å snakket med en psykriatrer.  Hun har henvist meg til videre oppfølging hos psykolog hos Betanien i Bergen.

 Ta vare på deg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s