Valg 2015

  
Til høsten er det valg. Denne gangen kommune valg. I den forbinnelse står jeg helt uten noen Idé om hva jeg skal stemme. Jeg har tidligere skrevet om hvilken tilnærming til voldtekt og overgrepsproblematikk de ulike partiene hadde under stortingsvalget, der tiltak og forebygging av voldtekt var et heller fraværende tema. Hva gjør så de ulike partiene lokalt for saker som omhandler voldtekt og overgrep? jeg har bestemt meg for at jeg ikke kan stemme kun på grunn av mitt engasjement, og deres engasjement i enkeltsaker. Det må også være en helhet i politikken og jeg har en ellers sosialistisk tankegang, der jeg mener at alle skal sammen bidra for alle sosialegoder i samfunnet

Høyre/Frp/Krf/Venstre;

Der er helt uaktuelt å stemme borgelig, på tross av at dette er de partiene som har sterkest engasjement både i voldtekt og i overgrepsproblematikk. De har en ellers usosial politikk som rammer folk flest og fremmer bedriftseiere og rikfolk, noe jeg ikke identifiserer meg med. Jeg er bla. Sterkt imot privatisering av helsetjenester.

Senterpartiet;

Senterkvinnene sier dette om voldtekt: «Senterkvinnene ønsker et samfunn der menn ikke bruker vold og makt mot kvinner.»

Jeg ønsker også et slikt samfunn…. Men også et samfunn der kvinner ikke bruker vold og makt mot menn eller barna sine. Uavhengig av hvilket kjønn disse barna har.

Rødt;

Det er helt utelukket at jeg stemmer Rødt denne gang. Dette er på grunn av at gubbeveldet i partiets debattfora, ga meg et klart svar på hvilken holdninger de har. Jeg valgte å melde meg ut tvert etter stortingsvalget, fordi det ikke var noen interesse for å endre formuleringene om overgrep og voldtekt i deres program.

Noen i partiet latteligjorde behovet for å snakke om utsatte istedetfor «kvinner som offer». Det var ingen rom for å kjønnsnøytralisere måten man snakker om temaet. Voldtekt er å blir på lik linje med vold og drap i deres øyne, utført utelukkende av mannen og rammer utelukkende kvinnen. Og alle som rammes er er i deres øyne et «OFFER».

Her er et utrag fra en artikkel på Røds nettsider: «– Voldtekt er et kjønnet problem, og for å forebygge og bekjempe voldtekt må tiltakene gjenspeile dette. En nasjonal kampanje for forebygging av voldtekt må på plass snarest, og den må være rettet mot overgriperne, ikke ofrene, avslutter Nilsen.»

På tross av at Rødts tidligerekvinnepolitiskeleder har meldt seg ut, ser det ut som de følger samme sporet.

Sv; 

Den tidligere kvinnepolitiskelederen i Rødt har nå blitt tatt inn i varmen hos SV i Bergen. Det var hun som hadde de sterkeste utalelsene om at voldtekt kun er et kvinneanliggende. Siden jeg skal stemme i Bergen i år, er det uaktuelt å stemme på de også. 

Miljøpartiet de grønne;

Representanten deres under den årlige Løvetannmarsjen holdt en fin apell og viser at de har engasjerte folk innad i partiet på det som går på å gi opplæring til yrker som jobber med barn.

Arbeiderpartiet;

«Voldtekt er et av de mest traumatiserende overgrep et menneske kan utsettes for. Derfor er det et mål at flere saker oppklares, og at omsorgen for ofrene forbedres.Alle gode krefter må mobiliseres for å bekjempe voldtekt – dette kan ikke løses av politiet alene, men er et stort og viktig samfunnsansvar. Det finnes få enkle løsninger i kampen mot voldtekt. Vi er alle enige om at det er avgjørende at voldtekt blir anmeldt og etterforsket, og at gjerningsmannen blir dømt. Men dette skjer etter at ugjerningen har funnet sted. Vi må satse like mye på forebyggende arbeid, og jobbe med holdninger og kunnskap.» Dette er hentet fra Ap sine nettsider.

Jeg skulle ønske meg mer engasjement rundt opplæring og etterutdannelse på å forholde seg til alle som er utsatte. Alle aldre og begge kjønn. Kunnskap er trygghet, både for den profesjonnele og den utsatte. Men det ser ut til la seg vente på. Det gjøres lite eller ingenting både regionalt og lokalt blandt våre folkevalgte. Er vi ikke verdt det? 

Godt valg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s