Hvor ble det av Dixi? 

Det er en stund siden jeg har skrevet innlegg nå etter en lang periode med praksis i hjemmesykepleie og psykriatri, sommerferie og enda mer praksis i psykriatrien. Nå er jeg igang med å ta opp noen eksamener og å skrive batcheloroppgaven min. Der er selvsagt også psykisk helse tema. Om ikke lenge er jeg sykepleier, da begynner virkelig jobben for de jeg brenner for å hjelpe.

Idag tenkte jeg først å promotere den nye nettsiden http://www.overgrep.no en ressursside der man har ulike fakta sider til deg som er utsatt. Veldig bra sider for utsatte gutter og menn også. Husk du finner mye informasjon på denne siden også. 

Så til en annen ting som plager meg. Jeg føler det er på tide at vi menn som har blitt utsatt må komme på banen igjen. Jeg ser med glede at noen organisasjoner har fagdager om temaet gutter og overgrep om dagen, men jeg blir bekymret når Dixi, ressursenteret som tidligere har hjulpet meg opp av gjørma, nå ser ut til å ha blitt en gjeng med kvinner som kun ønsker å fremme voldtekt som et kvinneproblem. 

Stadigvekk legges det ut på deres facebook sider, ulike arangementer for og av kvinner, jentepriser og om hvor godt de samarbeider med kvinnefronten og krisesentersekreteriatet (som forøvrig er de som er aller værst når det kommer til å diskriminere utsatte gutter og menn). 

Hva skjer med den gode, varme gjengen på Dixi som engang tok godt i mot oss utsatte menn? Dere lot oss tilogmed være med i selvhjelpsgruppe med både kvinner og menn? Hvor er engasjementet for de få, svakeste av de utsatte? De som skjeldent er åpne med sine grusomme historier? De som oftest tar livet av seg istede for å snakke om det vonde? Brenner dere for å hjelpe alle eller bare kvinnene? Er hatet mot de som oftest utfører handlingene så stor at dere ikke ønsker å snakke om oss? 

Jeg skjønner ikke at de som jobber innen for dette feltet, kan ha hodet så langt oppi sin egen ræv at de kun ønsker å hjelpe mennesker av sitt eget kjønn. Hvor ble det av Dixi? 

2 thoughts on “Hvor ble det av Dixi? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s