Statens barnehus

Min egen historie viser at samfunnet og viktige instanser man er avhengige av for å få hjelp, ikke er der for den utsatte mannen. Men hvordan er det for familier der barn utsettes? Vet du som jobber innenfor helse og innenfor skole/barnehage hvordan du skal gå frem?


Da jeg var med Para film/teater på panelsamtale etter forestillingen «mann jeg?», lærte jeg et triks av en lærerne til lærerstudentene.
Ved å ringe inn en bekymring til Barnevernet(noe man er pliktig til som en som jobber med barn) vil prosessen ta noe lengre tid enn om man kontakter Statens barnehus direkte. Se her for informasjon https://www.statensbarnehus.no/


«Statens Barnehus er et tilbud til barn og ungdom som kan ha vært utsatt for, eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, der det foreligger en politianmeldelse. Statens Barnehus gir også råd og veiledning til privatpersoner og offentlige instanser i anonyme saker som er uavklarte.»

Barnehuset er et sted der barnet får tverrfaglig hjelp fra sykepleiere, advokater, psykologer etc og blir avhørt av politiet. Kontakter man de direkte vil politiet hente barnet på skole/barnehage å kjørt til barnehuset for avhør etc. å kjørt tilbake før skole/barnehage er over. Fordelen med denne ordningen er at foreldre som eventuelt står bak overgrep ikke vet noe.

2 tanker på “Statens barnehus

 1. «Statens Barnehus er et tilbud til barn og ungdom som kan ha vært utsatt for, eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, der det foreligger en politianmeldelse» (…) «Kontakter man de direkte vil politiet hente barnet på skole/barnehage å kjørt til barnehuset for avhør etc. å kjørt tilbake før skole/barnehage er over».

  Vil det si at en bekymringsmelding til barnehuset automatisk bli til en politianmeldelse?

  • «Anmeldelse rettes til den lokale politistasjonen. Det er ansvarlig etterforsker som leder og koordinerer etterforskningen,
   der en av oppgavene kan være å gjøre et avhør av barnet.
   Når politiet bestemmer å gjøre et avhør, kontakter de sitt lokale barnehus og dato fastsettes.» står det på deres sider. Men som jeg skrev fortalte denne læreren at det er Statens barnehus som koordinerer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s